30.12.14

Να σταματήσει άμεσα η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ

Κοινή Δήλωση
Του Θανάση Πετράκου και της Ευγενίας Ουζουνίδου  

«Μετά την αποτυχία της συγκυβέρνησης να συγκεντρώσει τους απαιτούμενους ψήφους για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ πρέπει να σταματήσει άμεσα τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ.  

Η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ δεν είναι μια απλή ιδιωτικοποίηση δημόσιας επιχείρησης. Ο ΑΔΜΗΕ αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ και της μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος της Ελλάδας και το θεμέλιο για την οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη της χώρας. 
Η αποχωρούσα κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να προχώρα τις διαδικασίες εκχώρησης σε πλιατσικολόγους  ιδιώτες των δικτύων μεταφοράς του δημόσιου αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας.  
Δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκχωρήσει τον ΑΔΜΗΕ, τη βασικότερη στρατηγική εθνική υποδομή που είναι τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Δεν έχει κανένα δικαίωμα να ξεπουλάει, ό,τι κτίστηκε με τον ιδρώτα του λαού σε εξήντα χρόνια,.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να ακυρώσει την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ, γιατί η ενέργεια είναι Δημόσιο και Κοινωνικό Αγαθό και ανήκει στον ελληνικό λαό.
Ο ΑΔΜΗΕ και η ΔΕΗ είναι και θα παραμείνουν περιουσία του ελληνικού λαού.
Καλούμε την διοίκησης της ΔΕΗ να σταματήσει τις διαδικασίες παραχώρησης του ΑΔΜΗΕ τώρα, καθώς αν ολοκληρωθεί η πράξη παραχώρησης, θα υποστεί τις συνέπειες.»   

Μετάφραση