29.12.14

Δήλωση-Καταγγελία του υπεύθυνου Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου για τις ενέργειες της Διοίκησης του ΑΔΜΗΕ


Η απερχόμενη συγκυβέρνηση της καταστροφής, βλέποντας ότι δεν προλαβαίνει να ξεπουλήσει τον ΑΔΜΗΕ, επιδιώκει να τον υποβαθμίσει και να τον απαξιώσει, ακόμα και τώρα που ο λαός την στέλνει στην αντιπολίτευση. 

Ο διορισμένος από τον κ. Σαμαρά, πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ, όπως καταγγέλλει το σύνολο των μηχανικών του ΑΔΜΗΕ (ανεξαρτήτως πολιτικής και κομματικής τοποθέτησης), προχωράει σε τοποθέτηση στην θέση ευθύνης για την νευραλγικότατη Διεύθυνση του ΑΔΜΗΕ, την Διεύθυνση του Ενεργειακού Προγραμματισμού, με αδιαφανή, αναξιοκρατικά και άκρως κομματικά κριτήρια.
Τοποθετεί πρόσωπα που ουδεμία σχέση έχουν με την συγκεκριμένη Διεύθυνση. 
Το Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας είναι ο εγκέφαλος και η καρδιά του Διαχειριστή ΑΔΜΗΕ. Συνεπώς, τα πρόσωπα που πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις ευθύνης στην εν λόγω Διεύθυνση, πρέπει να έχουν άμεση γνώση και μεγάλη εμπειρία πρόβλεψης φορτίου και λειτουργίας του Διαχειριστή του Συστήματος.
Επομένως, η τοποθέτηση προσώπων που δεν έχουν γνώση και εμπειρία, πέραν των άλλων, δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους και για την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί από την απερχόμενη κυβέρνηση και τον διορισμένο πρόεδρο του ΑΔΜΗΕ, να σταματήσουν τώρα την απαξίωση και υποβάθμισή του. 
Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αφήσουν πίσω τους «καμένη γη». 

Μετάφραση