1.11.13

Ο Τατούλης συνεχίζει να κωλυσιεργεί με συνέπεια να κινδυνεύει ο δρόμος « Τζάνε-Καλαμάκι» με απένταξη από το ΕΣΠΑ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Ο Τατούλης  συνεχίζει  να  κωλυσιεργεί  με  συνέπεια να κινδυνεύει ο  δρόμος     « Τζάνε-Καλαμάκι» με απένταξη από το ΕΣΠΑ.


Δήλωση του Θανάση Πετράκου
Μεγάλη  ανησυχία και σοβαρά ερωτηματικά  δημιουργούνται γιατί  ο  κος  Τατούλης, καθυστερεί  αδικαιολόγητα εδώ και μήνες και δεν προχωράει στην υπογραφή της σύμβασης με τον οριστικό ανάδοχο για να ξεκινήσει επιτέλους η κατασκευή του πολύπαθου δρόμου «Τζάνε- Καλαμάκι».
ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ Αν συνεχιστεί  αυτή η   αδικαιολόγητη   κωλυσιεργία  κινδυνεύει το  έργο  ΝΑ ΑΠΕΝΤΑΧΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ. 
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να συνεχίζεται η κωλυσιεργία και να μην υπογράφεται  η  σύμβαση  διότι το Ελεγκτικό Συνέδριο  έχει αποφανθεί από τις αρχές Αυγούστου ότι πρέπει άμεσα  να υπογράψει η Περιφέρεια  την σύμβαση με τον οριστικό ανάδοχο του έργου.
Όμως ο κος Τατούλης παρότι έχουν περάσει από τότε σχεδόν 3 μήνες   δεν έχει συμμορφωθεί με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου  

Όλη αυτή η    επικίνδυνη κωλυσιεργία  για την κατασκευή του  σημαντικού  αυτού  τμήματος  του  δρόμου  Ριζομυλος -Κορώνη   έρχεται ως συνέχεια της πρώτης φάσης της κωλυσιεργίας. Θυμίζουμε ότι το έργο ‘έχει καθυστερήσει πάνω από ένα χρόνο να ξεκινήσει διότι κατά  παράβαση  κάθε  λογικής και  νομιμότητας  η Περιφέρεια είχε εγκρίνει ως μειοδότη την 3η εταιρεία η οποία είχε δώσει έκπτωση 21% και όχι την 1η που είχε δώσει έκπτωση 37,22%.!!! Με αποτέλεσμα η 1η εταιρεία να προσφύγει στο ΣΤΕ όπου και όπως ήταν  λογικο δικαιώθηκε Καλούμε τους πολίτες της περιοχής και τους δήμους Μεσσήνης και Πύλου- Νέστορος να κινητοποιηθούν και να απαιτήσουν από τον κο Τατούλη να σταματήσει την κωλυσιεργία. και να εκκινήσει επιτέλους η κατασκευή του σημαντικού αυτού   δρόμου.
  Καλούμε τον κο Τατούλη να προχωρήσει σήμερα κιόλας στην υπογραφή της σύμβασης και να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε ο δρόμος να γίνει γρήγορα πριν  την  εκπνοή  της  παρούσας  προγραμματικής  περιόδου
 . Η υπομονή των πολιτών  της Μεσσηνίας  έχει  πια  εξαντληθεί

Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση