5.11.13

Συνάντηση με τους σχολικούς φύλακες του Δήμου Καλαμάτας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση με τους σχολικούς φύλακες του Δήμου Καλαμάτας


Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας αποτελούμενη από το βουλευτή, Θανάση Πετράκο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Νίκο Πατσαρίνο και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, Αντρέα Μανέτα, συναντήθηκε στο Δημαρχείο Καλαμάτας με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΟΤΑ Μεσσηνίας, Σπύρο Σαρδέλη και με τους 29 σχολικούς φύλακες που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα
Ο Πρόεδρος του Σωματείου εξέφρασε την αντίθεση των εργαζομένων με το απαράδεκτο μέτρο της διαθεσιμότητας. Ο πρόεδρος και οι σχολικοί φύλακες που είναι σε διαθεσιμότητα ζητούν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ώστε:
  • Να καταργηθεί ο Νόμος της Διαθεσιμότητας
  • Να επανέλθουν στην εργασία τους, που είναι η φύλαξη των σχολείων
  • Να αναγνωριστούν τα 5 πρώτα χρόνια, από 27/2/2001 έως 30/6/2006, ως συντάξιμα.
Τόνισαν ότι μόνο σε 70 Καλλικρατικούς Δήμους υπάρχουν Σχολικοί Φύλακες. Στο Δήμο Καλαμάτας υπάρχουν 90 Σχολικές Μονάδες και ήταν  μόνο 29 σχολικοί φύλακες.
Τέλος, τόνισαν πως θα πρέπει να κλιμακωθεί ο αγώνας, αλλιώς στις 23/3/2014 θα μείνουν στο δρόμο πάνω από 2.000 σχολικοί φύλακες και τα σχολεία, χωρίς φύλαξη.

Ο Θανάσης Πετράκος εξέφρασε τη συμπαράσταση του στον αγώνα που δίνουν οι σχολικοί φύλακες ενάντια στο απαράδεκτο μέτρο της διαθεσιμότητας.
Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τους σχολικούς φύλακες άκρως απαραίτητους  και δεσμεύεται να τους επαναπροσλάβει όταν με την ψήφο του λαού γίνει κυβέρνηση.
Δεσμεύεται παράλληλα να προχωρήσει σε κοινοβουλευτικές ενέργειες ώστε η κυβέρνηση να υποχρεωθεί να επαναφέρει το θεσμό και οι εργαζόμενοι να γυρίσουν στις δουλειές τους.

Το Γραφείο Τύπου


Μετάφραση