22.11.13

«Καταδικάζει η κυβέρνηση . τους ¨»τζαμπατζήδες» απ’ όπου κι αν προέρχονται;».

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
·         ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
·         ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Θέμα: «Καταδικάζει η κυβέρνηση . τους ¨»τζαμπατζήδες» απ’ όπου κι αν προέρχονται;».


Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Hotdoc (τεύχος 40Β, 21/11/2013), άρθρο «ΝΔ: Να πληρώνουν τα κορόιδα χαράτσι και ΔΕΗ όχι εμείς», η ΝΔ εμφανίζεται να χρωστάει πάνω από μισό εκατομμύριο στη ΔΕΗ, για το κτίριο στη λεωφόρο Συγγρού 340, όπου βρίσκονται τα γραφεία της. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα το συνολικό χρέος ανέρχεται σε 566.561 ευρώ. Συγκεκριμένα, το χρέος της ΝΔ από τρέχοντες ανεξόφλητους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς ανέρχεται σε 255.531 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο της οφειλής μετά από τη σκανδαλώδη ρύθμιση 40 δόσεων που εκκρεμεί προς ενσωμάτωση σε επόμενους λογαριασμούς αγγίζει τις 310.985 ευρώ. Μέσα σε αυτό το ποσό, περιλαμβάνονται και τέσσερις δόσεις Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων, το γνωστό χαράτσι.
Όταν τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ έχουν οδηγήσει σε φτωχοποίηση την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
Όταν πάνω από 350.000 οικογένειες στερούνται το κοινωνικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας.
Όταν κατάσχονται πρώτες κατοικίες για πολύ μικρότερες οφειλές και η κυβέρνηση καταγγέλλει ως «απανταχού τζαμπατζήδες» τους φτωχοποιημένους πολίτες, και επικαλείται τη νομιμότητα ως προς τις υποχρεώσεις τους.
Όταν μάλιστα, το τελευταίο διάστημα εφαρμόζετε  με “πυγμή” τις πολιτικές σας, εφαρμόζοντας προεδρικά διατάγματα,  κλείνοντας και καταργώντας οργανισμούς εν μια νυκτί με τη “βοήθεια” των ΜΑΤ.
Δεν είναι πρόκληση το κόμμα που κυβερνά, που έχει επιλέξει δηλαδή αυτές τις πολιτικές ως σωτήριες, να αυτοεξαιρείται από τις κυρώσεις; Φαίνεται να  αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είναι διαχρονικοί τζαμπατζήδες αντιμετωπίζοντας τις Δημόσιες επιχειρήσεις ως κομματικά φέουδα.
 Επειδή είναι αδιανόητο η Ν.Δ. να επικαλείται την οικονομική κρίση ως δικαιολογία για να αποφύγει την καταβολή των υποχρεώσεών της.
Επειδή πέρα από την ασυνέπεια και την υποκρισία της κυβέρνησης αναδεικνύεται και ένα άλλο πολύ σοβαρό ζήτημα. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, με τη δικαιολογία της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης και την καθυστέρηση της καταβολής της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων η ΝΔ  κατάφερνε μια υπέρ το δέον ανεκτική στάση από την πλευρά της ΔΕΗ, η οποία φαίνεται κατά παρέκκλιση αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου για τη ρύθμιση οφειλών πελατών, όχι μόνο δεν προέβει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, δηλαδή στη διακοπή της ηλεκτροδότησης και την καταγγελία της σύμβασης προμήθειας, αλλά προχώρησε σε “παράνομες” ρυθμίσεις εκτός του προβλεπόμενου αριθμού δόσεων.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1.   Αληθεύουν τα προαναφερόμενα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν την κυβέρνηση να μην έχει τακτοποιήσει τις οικονομικές της οφειλές απέναντι στη ΔΕΗ και το Υπουργείο Οικονομικών;
2.   Πως διαμορφώνεται το ύψος των οφειλών της και συγκεκριμένα ποια περίοδο αφορούν;
3.   Ισχύουν τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δυο ρυθμίσεις οφειλών (μία 24 δόσεων για το ποσό των 275.772 € και μία 40 δόσεων για ποσό 365.412 €) ανάμεσα στη ΝΔ και τη ΔΕΗ: Εάν ισχύουν, βάση ποιου κανονισμού  διαμορφώθηκε ο αριθμός των δόσεων;
4.   Εάν ισχύει πως έχουν εκδοθεί τέσσερις εντολές απενεργοποίησης του μετρητή ρεύματος του Κτιρίου που στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, για ποιους λόγους δεν έχουν εκτελεστεί μέχρι τώρα;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Πετράκος Αθανάσιος
Ουζουνίζου  Ευγενία



Μετάφραση