7.11.13

Επίθεση σε ραδιοφωνικό σταθμό στην Ελαφόνησο.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους  κ.κ Υπουργούς:
·         Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
·         Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα : Επίθεση σε ραδιοφωνικό σταθμό στην Ελαφόνησο.

Πριν από λίγες ημέρες συνέβη ένα πρωτοφανές περιστατικό. Σύμφωνα  με δημοσιεύματα του τύπου, οι κάτοικοι της Ελαφονήσου, μιας φιλήσυχης περιοχής,  έγιναν μάρτυρες μιας “περίεργης” επίθεσης με κυνηγετικά όπλα κατά αναμεταδότη ραδιοφωνικού σταθμού που εκπέμπει στη γύρω περιοχή. Συνέπεια αυτής της επίθεσης είναι να σιγήσει ο σταθμός που μετέφερε τη φωνή του στη Νότια Πελοπόννησο, τα Κύθηρα και την Ελαφόνησο.
Ακόμη και αν δε θεωρηθεί η συγκεκριμένη ενέργεια μια προσπάθεια φίμωσης μιας ελεύθερης φωνής, που αναδείκνυε τα σημαντικά ζητήματα της περιοχής και στηλίτευε τα άνομα συμφέροντα που επιχειρούσαν να δράσουν στην περιοχή -γεγονός εξαιρετικής σημασίας-,  ο τραμπούκικος τρόπος δράσης και η μέχρι τώρα αποσιώπηση του γεγονότος  από τις  αρχές, δημιουργεί ερωτηματικά και αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.
Κατόπιν των παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1.      Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει και ποια μέτρα θα λάβει ώστε να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση, να αποκαλυφθούν οι δράστες και να προσαχθούν στη δικαιοσύνη και φυσικά να επαναλειτουργήσει ο ραδιοφωνικός σταθμός;
2.      Τι μέτρα θα ληφθούν έτσι ώστε να μην υπάρξει νέα επίθεση στο συγκεκριμένο σταθμό στο μέλλον;

Ο ερωτών Βουλευτής

Πετράκος Αθανάσιος



Μετάφραση