5.11.13

Όχι στο ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δελτίο Τύπου
Επίσκεψη της Ευγενίας Ουζουνίδου, υπεύθυνη από την πλευρά της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Υποδομών- Μεταφορών και του Θανάση Πετράκου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, στη συγκέντρωση των σιδηροδρομικών στο ΣτΕ

Θέμα: Όχι στο ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Στη συγκέντρωση των σιδηροδρομικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου συζητείται η προσφυγή των εργαζομένων κατά της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, παραβρέθηκαν σήμερα το πρωί η Ευγενία Ουζουνίδου, υπεύθυνη από την πλευρά της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Υποδομών- Μεταφορών και ο Θανάσης Πετράκος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στους σιδηροδρομικούς και τη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματά τους για δημόσιο σιδηρόδρομο με κοινωνικά χαρακτηριστικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, καθώς και διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους στον ενιαίο ΟΣΕ.
Η  Ε. Ουζουνίδου και ο Θ. Πετράκος έκαναν λόγο για  πλήρη συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας στα σχέδια διάλυσης του δημόσιου τομέα και του παραγωγικού ιστού της χώρας. Επίσης τόνισαν ότι η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων είναι μια επιλογή που έχει περίτρανα αποδειχθεί αποτυχημένη  μετά από μία 20ετία εφαρμογής της, ενώ επεσήμαναν πως σε όλη την Ευρώπη, με εξαίρεση την Μεγάλη Βρετανία, κυριαρχούν οι δημόσιες σιδηροδρομικές επιχειρήσεις (επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές).

Παράλληλα υπογράμμισαν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στο ξεπούλημα του «φιλέτου» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και συμπλήρωσαν πως η χώρα μας έχει, όσο ποτέ άλλοτε, την ανάγκη από έναν ενιαίο, δημόσιο, ανασυγκροτημένο ΟΣΕ, που δεν θα λειτουργεί με πελατειακές σχέσεις, θα βρίσκεται μακριά από σκάνδαλα, θα υπηρετεί την ανάπτυξη της χώρας, και την ασφάλεια των μεταφορών με τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου, προσιτού και γρήγορου σιδηροδρομικού δικτύου. 

Μετάφραση