24.4.13

Ερώτηση με θέμα:«Συνεχίζεται η μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων από την Α.Δ. Μεσσηνίας στο Κέντρο Φιλοξενίας Αλλοδαπών Κορίνθου»


26/3/2013
                

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό:
  • Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Συνεχίζεται η μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων από την Α.Δ. Μεσσηνίας στο Κέντρο Φιλοξενίας Αλλοδαπών Κορίνθου»


Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και των υπευθύνων της Ελληνικής Αστυνομίας οι μετακινήσεις των αστυνομικών από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας αλλά και από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις προς το «λεγόμενο» Κέντρο Φιλοξενίας Αλλοδαπών Κορίνθου συνεχίζονται ακόμη και σήμερα.
Οι μετακινήσεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα ο χρόνος εργασίας των Αστυνομικών να ξεπερνά το 12ώρο, συνυπολογίζοντας το χρόνο εκτέλεσης της υπηρεσίας τους και το χρόνο μετακίνησης. Ο χρόνος υπερεργασίας των Αστυνομικών τις περισσότερες φορές δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας Υπηρεσίας λόγω της έλλειψης δυνάμεων στις Υπηρεσίες του Ν. Μεσσηνίας. Τα κενά των οργανικών θέσεων φθάνουν στο 25% της δύναμης στην Α.Δ. Μεσσηνίας. Επιπρόσθετα αποδυναμώνονται τα Αστυνομικά Τμήματα της Μεσσηνίας αλλά και άλλων νομών της Πελοποννήσου.
Αποτέλεσμα να παρουσιάζεται το παράδοξο φαινόμενο να γίνονται μετακινήσεις αστυνομικών από την Αθήνα στη Μεσσηνία για τον έλεγχο της παραβατικότητας στην περιοχή ενώ την ίδια στιγμή δυνάμεις από την Μεσσηνία μετακινούνται για να εκτελέσουν υπηρεσία στην Κόρινθο.
Ερωτάται ο κος Υπουργός:

1.   Προτίθεται να σταματήσει τις μετακινήσεις των αστυνομικών οι οποίες τους έχουν εξαντλήσει τόσο σωματικά όσο και οικονομικά;
2.   Θα καλυφτούν τα οργανικά κενά στην Α.Δ. Μεσσηνίας ώστε να μπορούν να εκτελεστούν οι υπηρεσίες από τους αστυνομικούς και να ελέγξουν το έγκλημα και την παραβατικότητα η οποία αυξάνεται; 

Ο ερωτών βουλευτής

Πετράκος Αθανάσιος 

Μετάφραση