24.4.13

Δελτίο Τύπου με θέμα: «Συνάντηση Θανάση Πετράκου με εκπροσώπους του Λιμενικού Καλαμάτας»


07/04/2013
Δελτίο Τύπου

Θέμα: «Συνάντηση Θανάση Πετράκου με εκπροσώπους του Λιμενικού Καλαμάτας»

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε, με αφορμή το συνέδριο των Λιμενικών στην Καλαμάτα, με τον πρόεδρο και τον ταμία της Ένωσης Λιμενικών Νοτίου Πελοποννήσου και συζήτησαν  τα θέματα που απασχολούν το Λιμενικό Σώμα. Η κυβέρνηση επιχειρεί την «αποδιάρθρωση» του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή με την κατάργηση του Αρχηγείου του Λιμενικού και την επαναφορά της παλαιότερης δομής δηλ. την ένταξή του στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Ειδικότερα ο Θανάσης Πετράκος συζήτησε με τους εκπροσώπους των Λιμενικών τα εξής θέματα:
1.  Το Λιμενικό Καλαμάτας χρειάζεται ένα μεγαλύτερο σκάφος (τύπου Α2) για να εκτελεί περιπολίες με δύσκολες καιρικές συνθήκες και για να μπορεί να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο.
2.  Να δημιουργηθεί Λιμενικός Σταθμός στο Γερολιμένα.
3.  Οι εργαζόμενοι στο Λιμενικό είναι τέσσερα χρόνια χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (κανένας γιατρός και κανένα φαρμακείο στην Καλαμάτα δεν δέχεται το ταμείο τους).
4.  Το προσωπικό του Λιμενικού πληρώνει από την τσέπη του για τον ιματισμό του. Η υπηρεσία δεν τους παρέχει τίποτα.
5.  Οφείλονται οδοιπορικά έξοδα στους εργαζόμενους από το 2009.
6.  Απεμπλοκή από το Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα.
7.  Εισαγωγή μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, πανεπιστημιακού επιπέδου εκπαίδευση και διαρκής μετεκπαίδευση.
8.  Οι ελληνικές ακτογραμμές είναι 16.000 χιλιόμετρα, η μεγαλύτερη της Ευρώπης. Άρα η ύπαρξη Ακτοφυλακής ως Σώμα Ασφάλειας είναι αυτονόητη.
9.  Η διακλαδικότητα (διασύνδεση με αστυνομία, πυροσβεστική κ.α.) των υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Ο Θανάσης Πετράκος δήλωσε την συμπαράστασή του στα αιτήματα των Λιμενικών και ανέφερε ότι με παρεμβάσεις του στη Βουλή θα θέσει τα παραπάνω ζητήματα. Τέλος τόνισε ότι η θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΕΚ.Μ. για τα σώματα ασφαλείας είναι πως ο έλεγχος και η στήριξη της λειτουργία τους πρέπει να υπαχθεί σε διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή. Η δημόσια τάξη και ασφάλεια και η πολιτική προστασία είναι συνταγματικά δικαιώματα και πρέπει να απεμπλακούν από μικροκομματικά και μικροπολιτικά παιχνίδια της κάθε κυβέρνησης.

Το Γραφείο Τύπου 

Μετάφραση